دوران کودکی، سرشار از بازی و تخیل است که در این میان، اسباب بازیها نقشی کلیدی در شکوفایی استعدادها و پرورش مهارتهای مختلف کودکان ایفا میکنند. انتخاب اسباب بازی مناسب برای کودکان 1 تا ۳ سال اهمیتی دوچندان دارد، چرا که این رده سنی دورانی حساس برای شکلگیری خلاقیت، هوش، مهارتهای حرکتی و ذهنی آنها محسوب میشود. در ادامه این مقاله سفری به دنیای رنگارنگ اسباب بازیها خواهیم داشت و راهنمای کاملی برای انتخاب بهترین نمونههای اسباب بازی که ضمن سرگرمی و نشاط، به تقویت هوش در کودکان ۱ تا ۳ سال نیز کمک میکنند را ارائه خواهیم داد. در ادامه موارد زیر را بررسی خواهیم نمود.
همگی دوران کودکی را با بازی، تحرک و شادیهای کودکانه یاد میکنیم و بسیاری از خاطرات زیبا و روحیات لطیف این سنین را اسباب بازیها شکل میدهند. در واقع بازی بستری ایدهآل برای پرورش خلاقیت و نوآوری در کودکان است که بیشترین علاقه و زمان کودکان را به خود اختصاص میدهد. لذا این موضوع که آیا اسباب بازیها تنها راهی برای سرگرمی هستند یا نقشهای موثری بر رشد و سازندگی کودکان دارند را به شرح زیر توضیح میدهیم.
تقویت هوش: بازیهای مختلف، زمینه را برای تقویت مهارتهای شناختی، حل مسئله، تفکر انتقادی و حافظه در کودکان فراهم میکنند. زیرا در حین بازی کودکان آزادانه تخیل خود را به کار میگیرند و داستانسرایی، نقش آفرینی نموده و راهحلهای جدیدی را برای چالشهای خود پیدا میکنند.
مهارتهای حرکتی: بازیهای حرکتی به تقویت عضلات، هماهنگی بین دست، چشم و تعادل کودکان کمک میکنند و به لحاظ فیزیکی کودک را پرورش میدهند.
مهارتهای اجتماعی: تعامل با اسباب بازیها و بازیهای گروهی مهارتهای اجتماعی کودکان مانند برقراری ارتباط، همکاری و همدلی را افزایش داده و به ایجاد روابط اجتماعی و همزیستی مسالمت آمیز کودک کمک مینماید.
حس استقلال و اعتماد به نفس: کودکان در حین بازی با چالشهای مختلفی روبرو میشوند و با غلبه بر موانع، حس استقلال و اعتماد به نفس در آنها تقویت میشود.
حال که با تاثیر بازی بر قوه تخیل، حافظه و مهارتهای جسمانی کودک آشنا شدیم، لازم است برای انتخاب نوع و ویژگیهای اسباب بازی مناسب برای ردههای سنی مختلف نیز با آگاهی و شناخت کافی اقدام کنیم. اگرچه انتخاب اسباب بازی به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد با این حال در ادامه به بررسی مشخصات انواع اسباب بازی مناسب برای رشد و پرورش خلاقیت در کودکان 1 تا 3 سال میپردازیم.
ایمن و با دوام بودن: اسباب بازی باید از مواد اولیه باکیفیت و غیرسمی ساخته شود و بدون لبههای تیز یا قطعات جدا شوندهای باشد که احتمال آسیب فیزیکی یا بلعیدن توسط کودک را دارند. بنابراین در قدم نخست استاندارد بودن ابعاد، متریال و طراحی اسباب بازی مطرح است.
مناسب با سن و تواناییهای کودک: اسباب بازی باید با رده سنی، تواناییهای جسمی و ذهنی کودک متناسب باشد، چرا که ذهن کودک به اقتضای سن او توانایی و علاقه به اسباب بازیهای مختلف را نشان میدهد. به همین علت در ادامه انواع اسباب بازی فکری ۱ تا ۳ سال را دستهبندی نمودهایم تا راهنمای خرید اسباب بازی کودکان شما باشد.
تحریک قوه تخیل و خلاقیت: وسایل بازی باید خلاقیت و تخیل کودک را برانگیزد و او را به تفکر و ابتکار تشویق کند. به این منظور نباید در انتخاب وسایل بازی تنها به زیبایی ظاهری و ویژگیهای جانبی اکتفا کرد و به دنبال اسباب بازیهایی بود که استعدادهای متفاوت کودک را به چالش کشیده و شکوفا کنند.
تقویت مهارت های حرکتی و ذهنی: تقویت مهارتهای حرکتی ساده تا پیچیده، فاکتور مهم دیگری است که انتخاب اسباب بازی را حساس میکند. در واقع هماهنگی دست و چشم، تعادل بین حرکات و تشخیصهای ذهنی، حل مسئله از قابلیتهای یک اسباب بازی مناسب هستند.
ایجاد فرصت برای یادگیری و اکتشاف: اسباب بازیها از اولین فرصتها برای یادگیری و اکتشاف مفاهیم جدید مانند رنگها، اشکال، اعداد، حروف، اشیا محسوب میشوند. ذهن کودک به شناخت از پیرامون رسیده و در بازیها با آزمون و خطا به اکتشاف و یادگیری مهارتهای جدید میپردازد.
این اسباب بازیها به تقویت مهارتهای حل مسئله، تفکر انتقادی، حافظه و تمرکز در کودکان کمک میکنند و قوه ذهن کودک را به کار گرفته و رشد میدهند.
این قبیل از بازیها تاثیر بسزایی بر کسب همزمان خلاقیت ذهنی و مهارت فیزیکی دارند. ساخت و ساز توسط اشکال هندسی، مهرهها، قطعات و… کودک را آماده کشف استعداد و نوآوری میکنند و به پرورش خلاقیت، قوه تخیل و مهارتهای حرکتی کمک میکنند.
بازی حلقه هوش به درک مفهوم بزرگتر و کوچکتر در کودکان کمک می کند. این اسباب بازی رنگارنگ علاوه بر سرگرمی جنبه آموزشی و افزایش مهارت نیز دارد.
همانطور که از اسم این دسته اسباب بازی پیدا است؛ مهارت جسمانی و حرکتی کودک را به چالش میکشند و سبب کسب توانایی و استعدادهای بیشتر در حرکات بدنی و حتی کشف علایق ورزشی میشوند.
بسیاری از کودکان در مواجهه با آب چه در حمام و چه در استخر دچار ترس یا عدم علاقه هستند که امروزه انواع اسباب بازی برای ترغیب و ایجاد هیجان کودک برای حمام و آب بازی وجود دارند.
قطعا شما هم تا به حال شاهد بازی و هم صحبتی کودک خود با شخصیتهای خیالی بودهاید، زمانی که او خود را راننده یک ماشین تصور میکند یا با وسایل پزشکی نقش یک دکتر را بازی میکند در واقع در رول یک شخصیت مورد علاقه فرورفته است. تریلی اسباب بازی، تجهیزات پزشکی و ابزار مکانیکی برخی از این وسایل هستند که کودک را در این مسیر تشویق میکنند.
عروسکها و حیوانات پولیشی نیز از اولین همراهان دنیای کودکان هستند که حس همدلی و پرورش عاطفی کودکان را تقویت مینمایند. این اسباب بازیها پیش از سرگرمی حس وابستگی و دوستی با دنیای پیرامون را در کودک شکل داده و احساسات لطیف او را افزایش میدهند.
جهت مشاهده انواع اسباب بازی فکری کلیک فرمایید
در هر دستهبندی از اسباب بازیها، گزینههای متنوعی با ویژگیهای مختلف وجود دارند که هر یک تاثیر خاصی بر تقویت فکر یا جسم کودک میگذارند. این تنوع را ردههای سنی متمایز میسازند و والدین باید در انتخاب هر اسباب بازی به اقتضای سن کودک خود توجه نمایند. در اینجا به معرفی چند نمونه از انواع اسباب بازی خلاقانه ۱ تا ۳ سال میپردازیم تا شما با آگاهی بیشتری به خرید اسباب بازی برای کودک عزیزتان اقدام کنید.
انتخاب اسباب بازی مناسب برای کودکان در سنین مختلف، نقشی اساسی در رشد و شکوفایی مهارت و علایق آنها دارد. به علاوه کودک را در مسیر صحیح سازندگی، روحیات و تواناییهای متناسب با سن خود قرار میدهد. این انتخاب از سن یک تا سه سالگی که بیشترین سرعت درک، یادگیری و پرورش قوای مختلف کودک است حساسیت بیشتری دارد.
یک سالگی اوج حساسیت سنی کودک است که با کمترین توانایی جسمی، مدام در حال کنکاش ذهنی دنیای پیرامون خود است. در این سن اسباب بازی حسی، حرکتی و کتابهای مصور میتوانند حواس بینایی، لامسه، حرکت دست و چشم و تخیل کودک را ارتقا دهند.
در این سن نوع اسباب بازیها به تقویت هوش و تفکر منطقی کودک کمک میکنند. در این دوره کودک قدرت تفکیک و شناسایی بیشتری بین اشیا پیدا نموده و پرورش خلاقیت و نوآوری آنها به میزان قابل ملاحظهای رشد میکند و در اینجا است که بازیهای فکری ساده، بلوکهای ساختی، عروسک نقشهای کارتونی و جنگ حیوانات برای شناخت و یادگیری هرچه بیشتر آنها مناسب هستند.
سه سالگی زمانی است که کودک شما آمادگی لازم برای استفاده همزمان از مهارتهای ذهنی و فکری همزمان را دارد و میتوانید حواس مختلف او را همزمان به چالش بکشید. اسباب بازیهایی که آموزش مفاهیم، واژگان، اشکال، رنگها، ساخت و ساز، حل مسئله، موزیکال، رنگ آمیزی و ورزشی هستند را از این سن جدی گرفته و به ارتقا مهارت، رشد و سازندگی کودک خود کمک کنید.
اکنون که دانستیم سن یک تا سه سالگی چه تاثیری بسزای در رشد و آموزش حواس، قوه تخیل و مهارت فیزیکی کودکان دارد؛ بنابراین انتخاب اسباب بازی را بر حسب نیاز و تقاضای سنی آنها انجام دهید تا علاوه بر سرگرمی و نشاط، خلاقیت و کسب مهارت کودک را گام به گام تقویت کنید. اما با همه این وجود نیاز همه والدین شناخت مرکزی فروشی است که بتواند در کنار زیبایی ظاهری و ایمنی، تمام نیازهای فوق را پوشش داده و متناسب با رده سنی کودکان اسباب بازیهای استاندارد و خلاقانهای عرضه نماید. فروشگاه اسباب بازی رحیمی تویز به عنوان یکی از معتبرترین مراکز پخش عمده اسباب بازی آماده است تا نیاز مراکز فروش بزرگ و کوچک را با بیشترین تنوع و بالاترین کیفیت تامین نماید. برای تهیه انواع اسباب بازی و عروسک ایرانی و خارجی متناسب با سلیقه و نیاز متقاضیان خود میتوانید از رحیمی تویز به عنوان مرکز فروش عمده اسباب بازی خرید به قیمت کارخانه را تجربه کنید.
دارت یکی از قدیمی ترین و محبوب ترین انواع بازی است که در بین گروه…
مافیا، یکی از جذابترین بازیهای گروهی است که این روزها در ایران، طرفداران زیادی پیدا…
آنچه مشخص است امروزه بازیهای کامپیوتری به بخشی از محبوبترین فعالیت روزمره کودکان تبدیل شده…
امروزه کودکان با انواع مختلفی از سرگرمی ها آشنا هستند که هر یک دارای ویژگی…
دنیای کودکی سرشار از بازی و سرگرمی است و اسباب بازیها نقش مهمی در این…
همانطور که میدانید امروزه علاقه کودکان به سیستمهای صوتی و تصویری، نمایشگرهای هوشمند و رایانهها…