همانطور که میدانید بازی و اسباب بازیها بخش عمده فعالیت و زمان کودکان تا شش سالگی را تشکیل میدهند. از آنجایی که سیکل رشد ذهنی و جسمی کودک در این سن به سرعت در حال تغییر است، لذا برای هر رده سنی نیازبه وسایل خاصی میباشد که ضمن علاقه و سرگرمی، تقویت ذهن و جسم را نیز به اقتضای سن کودک تامین کند. بنابرین انتخاب اسباب بازی مناسب برای کودک چهار تا شش ساله میتواند کار سختی باشد. چراکه در این سن کودکان در حال رشد و تکامل سریعتری هستند و علایق و نیازهای آنها دائما در حال تغییر است. از این رو در ادامه قصد داریم به بررسی تاثیر نوع اسباب بازی بر رشد و پرورش خلاقیت در کودکان ۴ تا ۶ سال بپردازیم.
آنچه در ادامه خواهیم داشت:
کودکی یعنی لذت و سرگرمی، این تعریف و علاقهای است که همه برای این سن در نظر داریم و والدین نیز سعی در فراهم کردن بستری شاد و لذتبخش برای فرزندان خود در این سنین دارند. اما پدر و مادر آگاه و آیندهنگر در کنار شادی و هیجان، سعی در زمینه سازی برای رشد و تکامل ذهنی، توانایی و مهارت جسمی کودک خود نیز دارند.
در این بین اسباب بازی برای کودکان ۱ تا ۳ سال جنبه سرگرمی بیشتری دارد و رده سنی ۴ تا ۶ سال اوج فراگیری و مسیریابی ذهن کودک به سمت علایق، استعداد و مهارتهای فکری و جسمی است. در واقع برای کودکان ۴ تا ۶ ساله اسباب بازی ها به عنوان بخشی از فرآیند رشد و یادگیری آنها بسیار حیاتی هستند. این وسایل فرصتی برای تفریح، خلاقیت و یادگیری مهارتهای مختلف کودکان محسوب میشوند.
به این منظور تقویت هوش در کودکان ۴ تا ۶ سال را میتوان به کمک اسباب بازیهای ساده و خلاقانهای تامین نمود که بر رشد و یادگیری آنها تاثیر میگذارند. اما انتخاب اسباب بازی برای رده سنی چهار تا شش سال که تنوع طلبی بیشتری هم دارند چالشی برای اغلب والدین محسوب میشود. لذا در ادامه به بررسی چند ویژگی مهم در زمینه انتخاب نوع اسباب بازی برای این گروه سنی اشاره میکنیم تا راهنمایی خرید اسباب بازی مناسب با سلیقه و نیاز متنوع مخاطبان باشد.
جهت خرید اسباب بازی پیش از هر اقدامی سطح رشد کودک خود را در نظر بگیرید و نوع وسیله بازی را متناسب با سن و تواناییهای رشدی کودک انتخاب کنید. در این سن اگرچه کودک به توانایی بهتری از لحاظ فیزیکی و ذهنی رسیده است. با این حال سطح سختی و جنبه یادگیری از طریق وسایل بازی باید گام به گام و مطابق با سن کودک انجام شود و از سن ۴ تا ۶ سال نیز هر ساله و بر حسب رشد و تقویت مهارتها نوع بازیها را ارتقا دهید.
ایمن و بادوام بودن: در این رده سنی کودک به بیشترین میزان تحرک و فعالیت بدنی میرسد و به تبع اسباب بازیهای او نیز در این سبک انتخاب میشوند. بنابراین باید حین انتخاب وسایل بازی ضمن تامین هیجان، تحرک و پویایی به سلامت و عدم آسیب به کودک نیز اهمیت دوچندانی بدهید.
مناسب با سن و توانایی های کودک: اسباب بازیها باید متناسب با سن و سطح تواناییهای کودک انتخاب شوند زیرا وسایل خیلی ساده یا پیچیده برای کودک مناسب نیستند. این تصور که به چالش کشیدن کودک با فعالیتهای فراتر از سن او، سریعتر بر رشد و خلاقیت کودک تاثیر میگذارد نیز یک باور اشتباه است.
تحریک قوه تخیل و خلاقیت: کودک در این سن با دنیایی از آزمون و خطا مواجه شده و هر بار چالشهای بزرگتری را حل میکند. بنابراین اسباب بازیها میتوانند ابزاری عالی برای یادگیری باشند که به کودک شما مهارتهای مهم مانند حل مسئله، تفکر خلاقانه و مهارتهای حرکتی ظریف را میآموزند.
تقویت مهارت های حرکتی و ذهنی: تعادل بیشتر و کسب توانایی در انجام فعالیتهای بزرگتر از مهارتهای حرکتی هستند که از سه سالگی به بعد بیشتر در رشد و پویایی کودک دیده میشوند. پس سعی کنید با انتخاب بازیهای فعال و اسباب بازیهای حرکتی او را برای یادگیری حرکات ورزشی، فکری و مسیر استعداد یابی فیزیکی هدایت کنید.
ایجاد فرصت برای یادگیری و اکتشاف: بسیاری از وسایل بازی به گونهای طراحی میشوند که به کودک تجربه آموزش و کشف راه حل صحیح را میدهند. کودک از شکست در بازی به دنبال یافتن پاسخ صحیح و رسیدن به هدف بزرگتر است. در واقع خلاقیت، از او یک دانشمند میسازد که مدام در حال تفکر و کنجکاوی برای رسیدن به مسیر صحیح است.
سرعت رشد ذهنی و جسمی کودک در سن ۴ تا ۶ سال به اوج خود میرسد و این تغییر جهت، در هر یک سال نسبت به سال گذشته به میزان قابل ملاحظهای مشاهده میشود. در این برهه از رشد و تکامل کودک، انتخاب اسباب بازی هدفمندتر است تا از جنبه سرگرمی به سمت آموزش و کسب مهارت تمایل بیشتری پیدا کند. در این زمینه سعی نمودهایم تا یک دستهبندی جامع از انواع اسباب بازی فکری ۴ تا ۶ سال تا عروسکها و حیوانات پولیشی مورد علاقه این رده سنی را بررسی کنیم.
اسباب بازیهای فکری راهی عالی برای به چالش کشیدن ذهن کودک شما و یادگیری مهارتهای جدید هستند. اسباب بازی خلاقانه ۴ تا ۶ سال تنوع بیشتری داشته و میتوانید ذهن کودک را قدم به قدم آماده سازی نموده و او را برای آموزش مهارتی دیگر ارتقا دهید.
اسباب بازی ساختنی یا ساختاری، به کودکان اجازه میدهد تا با استفاده از قطعات و اجزای مختلف اشیا یا سازه خاصی را بسازند. این نوع اسباب بازی استعدادها، خلاقیت و تفکر خارقالعاده کودکان را تقویت میکند. ضمنا تنوع قطعات و مدلهای وسایل ساختنی کودک را مدت بیشتری به اسباب بازی خود علاقهمند میکند و هر ایده جدیدی برای او جذاب است.
اسباب بازی حرکتی به کودکان اجازه میدهد تا با استفاده از فعالیتهای مختلف مانند دویدن، پرش و… انرژی خود را تخلیه کنند و مهارتهای حرکتی خود را بهبود ببخشند. این نوع اسباب بازیها کودک را سرزنده و با اعتمادبهنفس میسازند. همچنین بدن او برای کسب مهارت ورزشی مانند دوچرخه سواری، اسکیت و دیگر حرکات بدنی آموزش میبیند.
این اسباب بازیها در سنین پایینتر میتوانند وسایلی برای غلبه بر ترس یا امتناع کودک از حمام و آب تنی باشند. اما در رده سنی چهار تا شش سال میتوانید اسباب بازیهای مخصوص به آموزش شنا و ورزشهای آبی را برای بازی و تعلیم هدفمند کودک خود انتخاب نمایید.
همزمان با افزایش سن و تحرکات بدنی بیشتر در کودکان، بازیهای ماشینی طرفدار بیشتری پیدا میکنند. همچنین قوه تخیل و نقش آفرینی کودک تکامل یافته و خود را در جایگاه مشاغل یا کاراکترهای قهرمانی و برجسته قرار میدهد. از طریق اسباب بازیهای رولی میتوان به هنر، مهارت و مشاغل مورد علاقه کودک نیز پی برد. برای مشاهده انواع ماشین اسباب بازی می توانید از لینک استفاده نمایید.
عروسک و حیوانات پولیشی نیز جزء جدایی ناپذیر علایق اغلب کودکان هستند که در بین اسباب بازی دخترانه و اسباب بازی پسرانه مشترک محسوب میشوند. این وسایل از سنین پایین همزیستی، تعامل، عاطفه و پایبندی به بنیان خانواده را در کودک شکل میدهند.
همگام با سن، علاقه و نیاز کودک میتوانید در هر دسته از موارد فوق انواع خاص اسباب بازی را به اقتضای استعداد و مهارت او خریداری کنید. دستهبندی اسباب بازیها یک راهنمای مناسب برای تصمیمگیری و انتخاب وسایل بازی متناسب با سن و تکامل کودک هستند.
انتخاب اسباب بازی مناسب بخش اصلی در فرآیند رشد و تکامل کودک هنگام بازی است؛ اما از اهمیت بازی با کودک نیز غافل نشوید. با همراهی و گذراندن وقت با فرزندتان با او تعامل بیشتری برقرار نموده و ارتباط سالم و شادی بخش بین والدین و فرزندان را برقرار کنید و از تاثیرات مثبت و موثر زیر بر سلامت روان، خلقیات، تفکر و روحیه کودک خود بهرمند شوید.
با توجه به آنچه که اشاره شد به اهمیت انتخاب اسباب بازی مناسب برای کودکان پی بردیم. از آنجایی که نوع اسباب بازی به طور مستقیم بر سطح آگاهی، مهارت، تواناییهای ذهنی و فکری کودک موثر هستند؛ بنابراین خرید اسباب بازی از مراکزی که بتواند تمام جوانب آموزشی، کیفیت ساختاری، زیبایی ظاهری، ایمنی و سلامت را تامین نماید، بسیار مهم است. در این زمینه رحیمی تویز به عنوان یکی از بهترین مراکز پخش عمده اسباب بازی در سطح کشور شناخته میشود. فروشگاههای تخصصی و حتی مراکز فروش جزیی نیز میتوانند انواع اسباب بازی به صورت پکهای ۲۴ تا ۶ عددی را از مرکز پخش عمده اسباب بازی رحیمی تویز خریداری کنند. البته مراکز خرده فروش نیز در صورت تکمیل سقف خرید میتوانند هر نوع اسباب بازی را در پک ۳ عددی تهیه نمایند. خرید عمده اسباب بازی برای تمامی متقاضیان از سراسر کشور به صورت آنلاین و در وبسایت رسمی رحیمی تویز مقدور است. با مراجعه به این فروشگاه آنلاین میتوانید تمام محصولات را مشاهده نموده و موارد دلخواه را در تعداد مورد نیاز سفارش دهید.
دارت یکی از قدیمی ترین و محبوب ترین انواع بازی است که در بین گروه…
مافیا، یکی از جذابترین بازیهای گروهی است که این روزها در ایران، طرفداران زیادی پیدا…
آنچه مشخص است امروزه بازیهای کامپیوتری به بخشی از محبوبترین فعالیت روزمره کودکان تبدیل شده…
امروزه کودکان با انواع مختلفی از سرگرمی ها آشنا هستند که هر یک دارای ویژگی…
دنیای کودکی سرشار از بازی و سرگرمی است و اسباب بازیها نقش مهمی در این…
همانطور که میدانید امروزه علاقه کودکان به سیستمهای صوتی و تصویری، نمایشگرهای هوشمند و رایانهها…